DIENSTEN

Carita biedt u een reeks antwoorden op veel gestelde vragen.

Deze vraag-en-antwoorden lossen niet alle vragen op. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantenservice op het nummer 09 69 39 55 61.

Over My C.L.E.

WAT IS HET MY C.L.E.-APPARAAT ?

>My C.L.E is een apparaat dat door Carita is ontwikkeld voor exclusief cosmetisch gebruik op het gezicht (inclusief de hals en het decolleté) en het lichaam (armen, buik/heupen en dijen).

 

MOET IK MIJN ZORGROUTINE VERANDEREN?

Nee, de My C.L.E kan eenvoudig worden gebruikt in combinatie met uw Carita-gezichtsserum of uw Carita-lichaamscrème, op hetzelfde tijdstip waarop u het gewoonlijk gebruikt.

 

IS HET PROTOCOL PIJNLIJK?

Nee het protocol is niet pijnlijk. U kunt een tintelend gevoel krijgen bij het gebruik van de microstromen. Als dit gevoel ongemakkelijk is kunt u de intensiteit van deze energie verminderen (5 mogelijke intensiteitsniveaus).

 

NA HOEVEEL TIJD KAN IK RESULTATEN ZIEN OP MIJN HUID?

Voor het lichaam kunnen de resultaten variëren in combinatie met het huidtype en de behandelde zone. Bij de meerderheid van de vrouwen die My C.L.E op het lichaam hebben gebruikt, leek de huid steviger na 4 weken gebruik*. De gebruiksfrequentie van het apparaat en de levensstijl in het kader van het gebruik zullen een invloed hebben op de waargenomen resultaten.

 

* Klinisch onderzoek bij 55 vrouwen die de Crème Révélatrice Fermeté CARITA in combinatie met My C.L.E (rode led en microstromen met intensiteit 5) 1 keer / dag hebben gebruikt op de dijen en armen - resultaten na 4 weken.

 

WERKT HET MY C.L.E-APPARAAT IN HET BUITENLAND?

Het My C.L.E-apparaat kan in het buitenland worden gebruikt met de USB-oplaadkabel. In de koffer zit een draagtasje voor uw apparaat om het gemakkelijk mee te kunnen nemen.

Het gebruik van My C.L.E

UW MY C.L.E VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKEN

Uw schoonheidsapparaat wordt opgeladen met de USB-kabel in de koffer. Sluit de kabel aan op de externe voedingsadapter (niet meegeleverd) en steek de stekker van het geheel in het stopcontact. Laad het apparaat voor het 1e gebruik op gedurende 3 uur.

Het laadniveau van het apparaat is zichtbaar op het LCD-scherm. Het volledig opgeladen apparaat kan gedurende 3 uur continu worden gebruikt.

Test het schoonheidsapparaat vóór het eerste gebruik op een klein deel van uw huid (bijv. de onderarm) om er zeker van te zijn dat u niet gevoelig bent en dat u het gebruik van het apparaat kunt verdragen. Raadpleeg een arts als u gevoelig bent.

 

HOE STEL IK MY C.L.E IN ?

Druk één keer op de toets ON/OFF om het apparaat in te schakelen; druk nogmaals om het apparaat uit te schakelen. Het apparaat schakelt automatisch uit na 10 minuten gebruik. Met de energiekeuzetoets “MODE” kunt u drie modi kiezen. Druk één keer op de toets: keuze van lichtenergie, de led. Druk een tweede keer op de toets: keuze van de elektrische energie, de microstromen. Druk een derde keer op de toets: keuze van de duur. Met de insteltoets “SELECT” kunt u de instellingen aanpassen. Instelling van de ledkleur: druk één keer = rode led, druk twee keer = blauwe led, druk drie keer = groene led, druk vier keer = witte led. Instelling van de intensiteit van de microstromen: 5 mogelijke intensiteitniveaus. Instelling van de duur: stel de gewenste duur in met behulp van de toets SELECT.

 

HOE GEBRUIK IK MY C.L.E ?

Gebruik My C.L.E op een gereinigde huid (bij gebruik op het gezicht). Stel vervolgens uw schoonheidsapparaat in (zie paragraaf Hoe stel ik My C.L.E in?). Gebruik My C.L.E eerst aan de linkerkant en vervolgens aan de rechterkant van de behandelde zone (gezicht inclusief de hals en het decolleté of het lichaam).

Voor het gezicht:

Begin met het aanbrengen van het desgewenste Carita Serum op het decolleté en het gezicht.

Voor het lichaam:

Begin met het aanbrengen van uw Carita-lichaamscrème aan de linkerkant (behalve de buik/heupen waar het aanbrengen in één keer gebeurt) en voer vervolgens de specifieke handelingen van uw schoonheidsprogramma uit (dosering in functie van de behandelde zone beschikbaar in de brochure Gebruikersgids in de rubriek Essentieel bij My C.L.E/Wat is My C.L.E?). Werk uw programma aan de hand van de eerder genoemde stappen af op de rechterkant van de doelzone.

 

Beëindig de routine door de rest van het gebruikte serum in de huid te laten indringen met behulp van tikkende bewegingen.

 

MOET HET CARITA-SERUM OP HET GEZICHT OF OP HET MY C.L.E-APPARAAT WORDEN AANGEBRACHT?

Het serum moet rechtstreeks op het gezicht en niet op het apparaat worden aangebracht.

 

HOE VAAK MOET IK MY C.L.E GEBRUIKEN ?

Het schoonheidsapparaat My C.L.E kan dagelijks worden gebruikt maar niet vaker dan één keer per dag. Om de meest geschikte gebruiksfrequentie te definiëren, vraagt u raad aan uw Carita-schoonheidsexpert.

 

MAG ER NA HET PROTOCOL EEN CRÈME WORDEN AANGEBRACHT?

Natuurlijk.

 

MAG ER EEN ANDER SERUM DAN HET CARITA-SERUM WORDEN AANGEBRACHT?

We raden aan om de aanbevolen CARITA-serums te gebruiken.

De energie van My C.L.E.

WAT ZIJN DE MICROSTROMEN DIE IN MY C.L.E-APPARAAT AANWEZIG ZIJN ?

De microstromen of elektrostimulatiestromen met lage intensiteit, zijn een van de meest gebruikte technologieën op de markt voor schoonheidsapparaten en op de professionele huidverzorgingsmarkt. Microstromen zijn bekend om hun vele anti-agingeigenschappen zoals de vermindering van lijntjes en rimpels, de verbetering van de stevigheid en de huidtoniciteit.

 

WAT ZIJN DE LEDS DIE IN MY C.L.E-APPARAAT AANWEZIG ZIJN ?

De leds (of light-emitting diodes) zijn lichtbronnen met verschillende golflengten die weinig warmte uitstoten. In functie van de golflengte en de lichtkleur die hiervan afhankelijk is, kunnen de leds tot verschillende diepten in de huid indringen en verschillende huidvoordelen veroorzaken.

My C.L.E onderhouden

HOE REINIG IK HET MY C.L.E-APPARAAT?

 

Om uw apparaat in goede staat te houden, volgt u de onderstaande onderhoudsinstructies:

 

Gebruik geen schurende of chemische producten om onderdelen van het apparaat te reinigen;

Dompel het apparaat niet onder in water;

Reinig het apparaat na elk gebruik met water of alcohol (75 %) en veeg het vervolgens droog met een katoenen doek.

Demonteer of open het apparaat nooit, om welke reden dan ook.

My C.L.E opladen

HOE LAAD IK HET MY C.L.E-APPARAAT?

Om uw My C.L.E-apparaat op te laden gebruikt u uitsluitend de meegeleverde USB-kabel in de koffer. De meegeleverde USB-muuradapter moet zijn gecertificeerd volgens UL 60950-1 en/of IEC 60950-1, met een Klasse 2-uitgang of LPS-vereisten (Limited Power Source).

De lithiumbatterij van het apparaat ontlaadt vanzelf.

Als u het apparaat niet vaak gebruikt, raden wij u aan om het apparaat minstens om de drie maanden volledig op te laden om de oplaadcapaciteit te behouden.

 

HOE VAAK MOET IK HET MY C.L.E-APPARAAT OPLADEN?

De oplaadfrequentie is afhankelijk van uw gebruik van het apparaat. U kunt het batterijniveau van uw apparaat opvolgen op het LCD-scherm.

 

HOE LANG DUURT HET OM MY C.L.E VOLLEDIG OP TE LADEN?

Het duurt ongeveer 3 uur tot de batterij volledig is opgeladen.

 

HOE CONTROLEER IK OF HET MY C.L.E-APPARAAT AAN HET OPLADEN IS?

Wanneer u de meegeleverde USB-kabel in de koffer op uw My C.L.E-apparaat aansluit, licht het scherm op en kunt u zien dat het oplaadt. Als het scherm niet oplicht wanneer u de USB-kabel aansluit neemt u contact op met de klantendienst.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

KAN IK HET MY C.L.E-APPARAAT IN BAD OF ONDER DE DOUCHE GEBRUIKEN?

Nee, het My C.L.E-apparaat kan niet onder water worden gebruikt en er mogen geen waterspatten op komen. Het My C.L.E-apparaat is niet waterdicht en moet uit de buurt van water worden gehouden.

GARANTIE

De commerciële garantie voor My C.L.E heeft een duur van twee jaar vanaf de aankoopdatum van het product door de eindgebruiker zoals op de factuur staat of, bij gebrek aan een factuur, vanaf de datum op de bestelbon of het kassabon dat door de consument moet worden bewaard en vereist is voor elke claim. De voorwaarden zijn verschillend naargelang uw plaats van aankoop van het product (erkende distributeur of op de website www.carita.fr).

 

Tijdens de garantieperiode van My C.L.E vrijwaart CARITA het product tegen fabricage- of werkingsfouten die voortvloeien uit een normaal gebruik van het product. “Normaal” gebruik betekent het gewoon gebruik van het product door de eindgebruiker onder de normale omstandigheden zoals bepaald in de gebruikershandleiding die bij het product wordt geleverd. Dit omvat met name niet het gebruik van het product met een spanningsconverter of andere producten dan die voor My C.L.E door CARITA worden aanbevolen of de blootstelling van het product aan water of laten vallen. Het is ten strengste verboden om het apparaat te openen of te ontmantelen om het zelf te proberen repareren.

 

CARITA is niet aansprakelijk voor indirecte, toevallige, speciale of gevolgschade die kan voortvloeien uit het gebruik van het product, behalve voor zover dit uitdrukkelijk is voorzien door de wet.

 

In het kader van de My C.L.E-garantie moet de terugzending van het product naar CARITA voor vervanging gebeuren volgens de volgende voorwaarden:

Neem contact op met de klantendienst op 0 969 395 561 (oproep zonder verhoogd tarief, prijs van een lokale oproep vanaf een vaste lijn). Na een gedetailleerd gesprek over het probleem en de mogelijke oorzaken van de storing zal de klantendienst instemmen met de terugzending van het My C.L.E-product;

Na het gesprek met de klantendienst onderzoekt deze laatste of het My C.L.E-product moet worden teruggezonden en wordt er in dit geval een vooruitbetaald postlabel opgestuurd waarmee de eindgebruiker het volledige product, namelijk het My C.L.E-apparaat, de lader en het aankoopbewijs, zoals hierboven gedefinieerd, gratis kan terugsturen naar het volgende adres: Klantendienst CARITA - My C.L.E, 30 rue d’Alsace 92 300 Levallois-Perret

De klantendienst onderzoekt het teruggestuurde My C.L.E-product en kan naargelang haar bevindingen een nieuw My C.L.E-product naar de eindgebruiker sturen binnen 7 weken na ontvangst van het door de gebruiker geretourneerde product.

 

Voor verdere informatie over de procedure die moet worden gevolgd voor de commerciële garantie van My C.L.E neemt u contact op met onze klantendienst op 0 969 395 561 (oproep zonder verhoogd tarief, prijs van een lokale oproep vanaf een vaste lijn).

VOORZORGSMAATREGELEN BIJ GEBRUIK

Het schoonheidsapparaat My C.L.E werd door CARITA ontwikkeld voor gebruik op het gezicht, de hals en het decolleté en voor cosmetisch gebruik zonder voorschrift.

 

Als u onder toezicht van een arts staat voor een huidprobleem of als u denkt dat u een huidprobleem heeft, raadpleeg dan uw arts alvorens dit apparaat te gebruiken.

 

Gebruik het schoonheidsapparaat niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

 

Gebruik het schoonheidsapparaat niet als uw huid gevoelig is aan licht met een neiging tot allergische reacties.

 

Gebruik het schoonheidsapparaat niet als u pas cosmetische ingrepen of Botox-injecties heeft gehad; wij raden aan het apparaat pas na minimum 6 maanden te gebruiken.

 

Gebruik het schoonheidsapparaat niet wanneer u een defibrillator / neuro-pacemaker of ECG-monitor draagt.

 

Gebruik het schoonheidsapparaat niet in het geval van actieve kanker, huidlaesies (bijv. Huidinfecties, eczema-laesies, ...) of op een beschadigde huid, ongenezen wonde of op een recent litteken.

 

Gebruik het apparaat niet in het geval van epilepsie of toevallen.

 

Gebruik het schoonheidsapparaat niet bij zuigelingen en kinderen jonger dan 18 jaar en houd het apparaat buiten hun bereik.

 

Het gebruik van dit apparaat wordt alleen aanbevolen met een CARITA-serum op het gezicht, de hals en het decolleté. Breng zo vaak als nodig opnieuw serum aan tijdens de behandeling zodat de huid bedekt blijft tijdens het gebruik van het apparaat. Gebruik het apparaat niet rechtstreeks op de ogen of andere gevoelige zones.

 

Als u denkt dat u een negatieve reactie hebt na het gebruik van het schoonheidsapparaat, neemt u onmiddellijk contact op met een arts.

 

De technologie met microstromen kan een licht tintelend gevoel veroorzaken.

 

Dit gevoel kan worden verzacht of geëlimineerd door de energie-intensiteit te verlagen (5 intensiteitniveaus).

 

In het geval van aanhoudende hoofdpijn en/of andere pijn tijdens het gebruik van uw apparaat, stopt u met het gebruik van het apparaat en raadpleegt u uw arts.

 

Dit product is niet geschikt voor een huid met implantaten van silicone, metaal of andere geïmplanteerde vreemde materialen.

 

Laat het schoonheidsapparaat niet in volle zon, op een warm oppervlak of in het water liggen.

 

Elk gebruik, onderhoud of transport dat afwijkt van wat in de handleiding wordt aanbevolen maakt de garantie ongeldig.

 

Wij raden aan om het apparaat niet te delen.